blackuroi team  Apr.01.2015

Τρίτη 31 Μαρτίου

Ο Şafak Yayla και ο  Bahtiyar Doğruyol από τη Μαρξιστική- Λενινιστική ομάδα DHKP/C εισβάλλουν με όπλο στο γραφείο του Mehmet Selim Kiraz, εισαγγελέα της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν από την αστυνομία. Οι δύο ένοπλοι της ομάδας DHKP/C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/ Μέτωπο), διέρρευσαν φωτογραφία στο διαδίκτυο όπου φαίνεται ο ένας από τους δύο ενόπλους να βάζει το περίστροφο στον κρόταφο του εισαγγελέα. Κύριο αίτημά τους ήταν η ομολογία, ζωντανά στην τηλεόραση, των αστυνομικών που ευθύνονται για το θάνατο του Μπερκίν. Επιπλέον ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του Μπερκίν από «λαϊκό δικαστήριο», να απαλλαχθούν όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε πορείες αλληλεγγύης  και καταληκτικά ζητούσαν την ασφαλή έξοδό τους από το χώρο του κτιρίου.

 

 Τα δύο μέλη του DHKP/C παραχώρησαν συνέντευξη στον Ahmet Sic, της εφημερίδας Cumhuriyet λίγες ώρες πριν εκτελεστούν από την αστυνομία λέγοντας μεταξύ άλλων «Λαέ μας σε αγαπάμε». Αργότερα δημιουργήθηκε hashtag στο twitter ως απάντηση, με τίτλο #BizDeSiziSeviyoruz (Σας αγαπάμε κι εμείς). Η συνέντευξη στα αγγλικά βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://proleteren.wordpress.com/2015/03/31/interview-with-the-militants-our-barrels-will-bring-justice/

 

Η υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν

Τον Ιούνιο του 2013, ο Μπερκίν Ελβάν, πηγαίνοντας όπως λέγεται να αγοράσει ψωμί,  χτυπήθηκε στο κεφάλι από κάνιστρο δακρυγόνου που πέταξε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο πάρκο Γκεζί.  Για 269 μέρες, ο μικρός Μπερκίν ήταν σε κομματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, και τελικά πέθανε στις 11 Μαρτίου του 2014. Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες σε ολόκληρο τον κόσμο με επίκεντρο φυσικά την Ιστάνμπουλ όπου έγιναν άγρια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

 

Η κατάληξη της ομηρίας

Οι διαπραγματεύσεις με τους δύο ενόπλους διήρκεσαν περίπου έξι ώρες και μόλις ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο κτίριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας Selami Altinok, και σκότωσαν τους ενόπλους. Πολύ πιθανόν να ευθύνονται και για το θάνατο του Kiraz, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τον είχαν πυροβολήσει θανάσιμα τα μέλη του DHKP/C όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί που στάθηκαν αφορμή για την έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας. Μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν πληροφίες κάνουν λόγο για ευθύνη της αστυνομίας.Οι Şafak Yayla και Bahtiyar Doğruyol είχαν ωστόσο δηλώσει πως δεν επιθυμούν να πάθει τίποτα ο εισαγγελέας και ότι σκοπός της ενέργειάς τους ήταν αποκλειστικά, να κινηθούν οι διαδικασίες για να αποδοθεί λαϊκή δικαιοσύνη, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα σχετικά με τους πυροβολισμούς που δέχθηκε.

 

 

Το βράδυ

Διαδηλώσεις ακολούθησαν το ίδιο βράδυ, στη μνήμη των δύο νεκρών μελών του DHKP/C. Ένοπλη πολιτοφυλακή βγήκε επίσης στους δρόμους της γειτονιάς Γκάζι της Ιστάνμπουλ, μια εργατική γειτονιά που είχε πολύ ενεργητικό ρόλο την περίοδο των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί, για να προστατέψουν τους διαδηλωτές από την αστυνομία. Οδομαχίες και στην περιοχή Okmeydani, ενώ διαδηλώσεις έγιναν και στην Άγκυρα.

 


 

 

 

 

  

Επόμενη μέρα

Το πρωί της Τετάρτης 1 Απριλίου, δύο ένοπλοι άντρες εισβάλλουν σε κυβερνητικό κτίριο  του ΑΚP στην περιοχή Καρτάλ της Ιστάνμπουλ για να το καταλάβουν. Ο ένας ζητά από αυτούς που βρίσκονται στο κτίριο να το εγκαταλείψουν και έπειτα ανεβαίνει στον έβδομο όροφο και κρεμά τη σημαία της Τουρκίας με ένα ζωγραφισμένο σπαθί επάνω της. Ο άντρας έβγαζε λόγο από το παράθυρο και αρκετός κόσμος μαζεύτηκε από κάτω. Ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο και συνέλαβαν τους δύο άντρες. Η αστυνομία είχε κλείσει την κυκλοφορία μπροστά στο κτίριο.

 

Επιπλέον, αστυνομική έφοδος πραγαμτοποιήθηκε το ίδιο πρωί στη Νομική του Πανεπιστημίου της Ιστάνμπουλ και συνελήφθησαν 26 φοιτητές.

 


 Την ίδια στιγμή ηταν σε εξέλιξη η κηδεία του εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz.

 

 

Καθεστώς αστυνομοκρατίας τις τελευταίες ώρες σε πολλά σημεία της πόλης με τους φοιτητές να καταγγέλουν ότι οι οι δυνάμεις καταστολής τους βιντεοσκοπούν.

Πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις φοιτητών, οι οποίοι απαιτούν δικαιοσύνη για τον Μπερκίν.

 

 

Φωτογραφίες απο τις συγκεντρώσεις φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Istanbul με κεντρικό σύνθημα "Ο Berkin Elvan είναι αθάνατος"

 


 

 

Επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην διαδήλωση που πραγματοποιούταν στο χώρο των πανεπιστημίων της Istanbul με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών.

 

 

Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης της αστυνομίας στην διαδήλωση
 


 

Διαδήλωση  για τις 55 συλλήψεις φοιτητών σε Ankara,Istanbul και Αntalaya.


 

Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον δύο ενόπλων που πλησίασαν τη γενική αστυνομική διεύθυνση στην Istanbul με αποτέλεσμα το θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.
 


 

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην περιοχή Gazi.

 

 

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή του Gazi. 

 

 

Πέμπτη 2 Απριλίου

Τα ξημερώματα, οι δυνάμεις καταστολής του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν έκαναν έφοδο στην περιοχή Okmeydani της Istanbul , πραγματοποιώντας βίαιες εφόδους σε σπίτια και μαγαζιά καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, συλλαμβάνοντας πολλά άτομα. Την ίδια στιγμή, οι κρατούμενοι φοιτητές στο αστυνομικό κέντρο της Istanbul καταγγέλλουν βασανιστήρια.

 Επίσης, επίθεση από φασίστες δέχθηκαν σήμερα μέλη της οικογένειας του ενός από τα δύο δολοφονηθέντα μέλη της οργάνωσης DHKP-C , ενώ λιθοβολήθηκε και το σπίτι τους.

 
Πληροφορίες από το twitter αναφέρουν ότι πολλοί λογαριασμοί έχουν αρχίσει να πέφτουν ξανά από τις προσπάθειες κάποιων hackers.  

 

 

* Το μεγαλύτερο κομμάτι των πληροφοριών προέρχεται από το twitter, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση από επίσημους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.