Κείμενα

IWW: "Είναι η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης να ρίξει τον καπιταλισμό"

Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (Industrial Workers of the World-IWW) είναι μία διεθνής, ριζοσπαστική ένωση που ιδρύθηκε το 1905. Τα μέλη της είναι γνωστά και με τον όρο ...

Read More

Ζητούνται μάρτυρες για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στην Ικτίνου

blackuroi team 26/06/2015 - 00:48 Comments

«Ο σύντροφος κατηγορείται για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης. Η δικάσιμος ορίστηκε για αύριο, 26/6. Όποιος τυγχάνει να ήταν μάρτυρας του περιστατικού ή έχει να καταθέσει κάτι, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα.»

Read More

Η αριστερά μέσα από τα μάτια του Πανούση…

jep 06/04/2015 - 15:46 Comments

Δεν πρόκειται για ένα κείμενο ανάλυσης πολιτικών όρων, ούτε κείμενο γλωσσολογικής ή γραμματικής ανάλυσης και πλαισίωσης ή τοποθέτησης στον πολιτικό χάρτη της αριστεράς, όπως λογίζεται τα τελευταία περίπου 30 χρόνια. Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον ανώφελο και μάταιο από πολλές απόψεις.  Πρόκειται για μία προσπάθεια αποδόμησης, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, των λεγόμενων και των πράξεων του Γιάννη Πανούση.

Read More

4 σχόλια για τη συνέντευξη Πανούση στο Πρώτο Θέμα.

Macak 30/03/2015 - 11:50 Comments

Δε θα σχολιάσουμε τη ρητορική των συνεντευκτών, γιατί ξέρουμε για ποιο μέσο πρόκειται και δε χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Τέσσερα σημεία που ξεχωρίσαμε από τις απαντήσεις του Γιάννη Πανούση.

Read More

Μία κολεκτίβα στο κέντρο της Ιστανμπούλ

Sougko 11/03/2015 - 12:07 Comments

Μέσα σ' έναν  καταναλωτικό παράδεισο, στο κέντρο της Ιστανμπούλ , η κολεκτίβα 26Α παρέχει μια αχτίδα ελπίδας ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση, αντίθετη με τη καπιταλιστική κοινωνία.

Read More

Pages